Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Новій Каховці хочуть оптимізувати заклади позашкільної освіти

У Новій Каховці запланували велику реорганізацію закладів позашкільної освіти.

З пропозицією об’єднати Станцію юних техніків, Станцію юних натуралістів, Центр спорту, туризму та екскурсій “Данапріс” і Будинок дитячої творчості виступило керівництво Новокаховської міськради. Відповідний проект рішення міськради оприлюднено на її офіційному сайті, хоча до його остаточного прийняття справа поки не дійшла. Проте відділом освіти міськради ще 5 листопада було видано наказ про попередження директорів зазначених позашкільних закладів про можливі істотні зміни умов праці з 1 січня 2019 року.

Як наголосив на одній з останніх сесій міськради міський голова Володимир Коваленко, закривати перелічені заклади і розпускати їхні гуртки ніхто не збирається. Він пояснив, що головною причиною цього є бажання оптимізувати і удосконалити існуючу мережу позашкільних закладів освіти і забезпечити належні умови для творчого розвитку дітей.

Розмови про створення в Новій Каховці єдиного центру позашкільної освіти ведуться більше десяти років. Але тепер це може стати реальністю. Відповідно до проекту реорганізації закладів передбачається правонаступником усіх чотирьох закладів зробити Будинок дитячої творчості. Саме до нього планується приєднати Станції юних натуралістів і юних техніків та центр “Данапріс”.

Частина кервників закладів позашкільної освіти сприйняла ці плани цілком спокійно. За словами директорки Будинку дитячої творчості Ірини Лісовської, кружки “Данапріса” і станції юних натуралістів переважно працюють у школах, що “розкидані” по всій території міської ради. А директорка Станції юних техніків Альона Васильєва переживає, щоб від реорганізації не постраждали педагоги і учні.

У відділі освіти міськради запевняють, що ці зміни не призведуть до закриття жодного кружка. Якщо ж через це доведеться звільнити деяких педагогічних працівників, то їм обіцяють запропонувати інші вакансії. Проте переважно скорочення зачепить адміністративний персонал чотирьох позашкільних закладів. Адже після реорганізації замість чотирьох директорів залишиться лише один.

Олег БАТУРІН

Новий день

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН