Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Букет замість ялинки пропонують у Новій Каховці

13 грудня, заздалегідь до свят, в картинній галереї ім. А.С.Гавдзинського, після багаторічної перерви, знову відкрилася неймовірно яскрава виставка «Букет замість ялинки». Організатори виставки міська Станція юнатів. Виставка ця проводиться протягом багатьох років. П’ятнадцять учбових закладів міста прийняли участь цього річ. Долучилися до роботи як вчителі, так і батьки, так і діти. Одні надихали, другі вишукували-вигадували ідеї, майстрували, а треті допомагали чи спостерігали, але факт очевидний – ялинки, відібрані шкільними журі, потрапили до картинної галереї, де журі співорганізаторів виставки, визначило головні ялинки-переможниці.

Було нелегко зробити свій вибір… Представлено сто двадцять експонатів в чотирьох номінаціях – еко-ялинка з природних матеріалів, патріотична ялинка, новорічна композиція та креативна ялинка. Про переможців розкаже Станція юних натуралістів чи відділ освіти, а я хочу зупинитися на самій експозиції.

Новорічні свята – це чудовий привід креативно і творчо пофантазувати над тим, як зробити ці свята неповторними і неординарними в сенсі прикрашання інтер*єру, створення святкового настрою.
Поклоніння ялині прийшло зі стародавньої Німеччини. Люди вірили, що голками своїми вона відганяє злих духів. Перші ж вбрані ялинки з’явилися на території сучасної Франції в Ельзасі. Поступово ця традиція поширилася по всій Європі. Святкувати Новий рік з ялинкою почали за Петра I. Він видав указ, яким ввів нове літочислення – від Різдва Христового, а Новий рік наказав святкувати по-європейськи – 1 січня.

Тепер, коли людство бореться з безжальними вирубками лісів, на заміну красуні ялині прийшли креативні рішення. І виставка в залі картинної галереї тому приклад. Чого тут тільки не побачиш! Ялинки, схожі на справжнісіньки ялинки, виготовлені з різноманітних матеріалів – шишки, горіхи, жолуді, засушені квіти, вербова лоза, макарони, жерстяні баночки від пива і пластикові пляшки тощо. Здивували ялинка з комп’терних плат та ялинка з навушників і веб-камери(!!) Дуже незвичайно і гарно виглядає ялинка із фужерів. А ялинку з зубочисток можна прийняти за справжню сосну. Привертає увагу ялинка з олівців. Великі атрибути святкової зими – сніговики з пластикових стаканчиків. Колективні ялинки з портретами учнів всього класу. Новорічні композиції замість ялинок вражають розмаїттям ідей. Шоколадна ялинка, просто, дивовижна!

Приходьте – подивіться самі на цю красу до картинної галереї. Святковий настрій ще напередодні Нового року Вам гарантовано!

Виставка буде радувати відвідувачів до 19 січня.

Олена Михайленко

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН