Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Запоріжжі виявлено мережу АЗС з продажу неякісного пального

Оперативники податкової міліції Головного управління ДФС у Запорізькій області під процесуальним керівництвом обласної прокуратури вилучили з незаконного обігу велику партію низькоякісного пального невідомого походження.

В рамках проведення операцій “Акциз”, “Рубіж”, “Мережа” та розслідування кримінального провадження за ч. 1 ст. 204 КК України встановлено компанію, яка здійснювала збут пального, що не відповідає технічним вимогам ДСТУ. Бензин, газ та дизпаливо реалізовувалися через підконтрольну мережу АЗС на території регіону та через оголошення в мережі Інтернет.

При цьому документально надходження пального відображалось від СГД-імпортерів та СГД з ознаками фіктивності, а виготовлялось із порушенням встановленого порядку шляхом змішування низькоякісних нафтопродуктів та речовин, які наближають хімічний склад суміші до автомобільних бензинів марки А-92, А-95 та ДП.

За результатами обшуків, проведених в офісних та інших приміщеннях, які використовувалися фігурантами, із незаконного обігу вилучено та передано на відповідальне зберігання 165,5 тисячі літрів пально-мастильних матеріалів (бензин різних марок, дизельне пальне, скраплений газ) на загальну суму майже 5,7 мільйона гривень, ємності для їх зберігання, а також чорнові записи, документи щодо придбання ПММ та домішок тощо.

Наразі слідство продовжується.

 

Головне управління ДФС у Запорізькій області

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН