Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Одещині випробовували нові українські протикорабельні ракети

8 пусків – 8 знищених надводних цілей: на Одещині випробовували нові українські протикорабельні ракети Нептун та модернізовані С-125

Випробування українських ракет довели, що Україна здатна захистити свої рубежі на Чорному та Азовському морі. Про це сказав Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов після закінчення випробувань на військовому полігоні в Одеській області, повідомляє прес-служба РНБО.

За його словами, під час випробувань було досягнуто важливих результатів, зокрема, проведено успішну льотну перевірку українських крилатих ракет, та відпрацьовано систему берегової оборони за допомогою модернізованого ракетного комплексу С-125.

«Завдання, яке було поставлене сьогодні для крилатих ракет, – перевірка на дальність та точність ураження надводних цілей», – сказав Секретар РНБО України, додавши, що ціль було знищено на відстані 280 кілометрів.

О. Турчинов повідомив, що для перевірки результатів ураження цілей на великій дальності була задіяна авіація, а також обладнано спеціальний пункт на острові Зміїний.

Окрім того, О. Турчинов сказав, що для посилення берегової оборони здійснено перевірку точності та надійності враження плавзасобів умовного противника ракетними комплексами С-125, що пройшли глибоку модернізацію на підприємствах українського ОПК.

«За результатами ураження плавзасобів, модернізовані С-125 довели свою ефективність. Відбулось 8 пусків під час яких було знищено 8 надводних цілей. Це дуже гарний результат, який доводить, що ці модернізовані комплекси здатні забезпечити надійний захист від агресії як з повітря, так і з моря, та значно посилять берегову оборону Чорноморського та Азовського узбережжя», – наголосив О. Турчинов.

Після завершення випробувань Секретар РНБО України провів нараду з провідними розробниками ракетної техніки та військовим керівництвом для визначення пріоритетних напрямків посилення захисту Чорноморсько-Азовського регіону. Нарада відбулася в новому командно-штабному пересувному спеціальному телекомунікаційному комплексі, який був задіяний для координації ракетних стрільб.

Ukraine Now

Світлина від Ukraine Now.
Світлина від Ukraine Now.
Світлина від Ukraine Now.
Поділитись публікацією

Один коментар

  1. “…На Одещині випробовували нові українські протикорабельні ракети…”

    Одесщина обижается: почему такие опасные испытания провели сразу на мне ?
    Могли бы сначала на крысах потренироваться !

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН