Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Аваков назвав Одесу кримінальною столицею України

Сьогодні, 4 грудня, під час брифінгу в Одесі міністр внутріншіх справ України Арсен Аваков заявив, що в Одеса стала столицею криміналу та розгулу, пише Depo.Одеса.

За його словами, в Одесі місцева політична, управлінська та ділова еліта наймає “тітушок” для вирішення проблемних питань. “У Харкові, Дніпрі, Запоріжжі не так. Чому ж ситуація в Одесі так склалася? Тут не перекриті джерела фінансування такої діяльності”, – відповів на своє питання Аваков.

Він нагадав про те, що в Одесі за один день затримали групу із 17 так званих “тітушок” біля будівництва, а також відбувся напад на політика. Зазначимо, що Аваков мав на увазі події, які сталися на Гагарінському плато та напад на Анатолія Гриценка.

За словами Авакова, в Одесі посилять патрулі на вулицях. Окрім того, у місті призупинять будівництва для проведення перевірок. Бо саме через незаконну забудову на Гагарінському плато наприкінці листопада в Одесі сталися декілька гучних подій. Також перевірки триватимуть у сфері грального бізнесу. Для всебічного і неупередженого проведення перевірок до міста приїдуть фахівці з інших областей, у тому числі, з Києва. Це буде зроблено, щоб місцеві ділки не змогли домовитися з правоохоронцями Одеси.

Аваков закликав мера Одеси Геннадія Труханова та голову Одеської ОДА Максима Степанова докласти суспільних зусиль для вирішення питань. “Коли не вистачить їхньої власної політичної волі, будемо їм допомогати”, – наглолосив міністр.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН