Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Як запобігти рейдерським захопленням на Херсонщині

Поради не гарантують 100 відсоткового захисту від можливих зазіхань, однак можуть вельми ускладнити життя потенційним рейдерам або особам, які перебувають із ними у змові. 

А отже, ймовірність збереження законних прав власності у багато разів підвищується.

В першу чергу слід забезпечити надійне збереження установчих документів. Водночас зовсім не зайвим буде зробити їхні дублікати, нотаріально завірити й також забезпечити їх збереження.

Особливу увагу під час спільного ведення бізнесу слід приділити розподілу функцій між учасниками справи, дотримуючись принципу максимального рівноправства.

Під час заключення угод із контрагентами, їх необхідно ретельно перевіряти, оскільки нечисті на руку партнери можуть штучно створити борги, що може призвести до рейдерського захоплення підприємства.

Є сенс приділити особливу увагу системам охорони й самостійно вживати економічно конкурентні заходи захисту – не буде зайвим обладнати територію підприємства засобами відеозапису, а також для охорони території скористатися послугами підрозділів поліції охорони.

Не буде зайвим передбачити таке повноваження юридичної служби, як моніторинг інформації в реєстрі прав власності.

Якщо ж рейдери вже у вас на порозі і пред’являють рішення суду, треба миттєво подати апеляційну скаргу з клопотанням про призупинення виконання цього рішення. Тоді у вас буде необхідний час для забезпечення збереження установчих документів та здійснення заходів обов’язкового захисту.

Відділ комунікації поліції Херсонської області

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН