Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Андрій Гордєєв: «Молодь – майбутнє України – має займатися спортом у гідних умовах»

29 листопада голова Херсонської обласної державної адміністрації Андрій Гордєєв разом з народним депутатом Олександром Співаковським взяв участь у відкритті спортивної зали Херсонського державного університету після реконструкції.

«Ще будучи студентом, правда іншого вишу, ходив до ХДУ в бібліотеку та спортзал, який ще тоді був у поганому стані. Приємно, що тепер, майже через 20 років, тут вже зовсім інший спортзал: сучасний, комфортний та теплий. Молодь – майбутнє України. Вона має займатися спортом у гідних умовах. Ми докладаємо максимум зусиль, щоб молодь планувала своє майбутнє в Херсонській області: будуємо необхідну інфраструктуру, інвестуємо в майбутнє дітей, їхнє здоров’я», – звернувся до присутніх Андрій Гордєєв.

Також присутнім очільник Херсонщини повідомив гарну новину: «Нещодавно підписав розпорядження про виділення землі в селищі Лазурному Скадовського району під базу спортивного оздоровчого комплексу «Буревісник» для студентів Херсонського державного університету, де ви зможете відпочивати та оздоровлюватися влітку».

Капітальний ремонт у приміщенні не проводився більше 20 років. За кошти, які надало Міністерство освіти і науки України, було встановлено нові вікна, відреставрована підлога, а також встановлено сучасне опалення, яке дозволить підтримувати та регулювати температурний режим у приміщенні і дасть можливість займатися спортом студентам у будь-яку пору року.

«Сьогодні вкрай важливо, аби молодь залишалася навчатися на Херсонщині. І влада крок за кроком буде для цього створювати всі умови. В університеті відкрито спортивний майданчик, сучасні лабораторії з хімії, біології, робототехніки, створено медичного факультеті ще багато іншого. Ви – наше майбутнє! Саме вам сьогодні належить відповідальна місія – будувати Україну та своє рідне місто!», – зазначив Олександр Співаковський.

У приміщенні спортивної зали для всіх студентів Херсонського державного університету у вільний від занять час діятимуть додаткові безкоштовні секції: кросфіт, спортивні ігри, єдиноборства, фітнес і т.д.  Вони почнуть працювати з наступного тижня.

Зала входить до спортивного комплексу, в який також включає у себе гімнастичний та тренажерний зали. У них студенти можуть займатися такими видами спорту, як скелелазіння, туризм, спортивна гімнастика та ін.

Також варто зазначити, що керівництво ХДУ дбає про спортивне життя своїх студентів. Так, на території закладу окрім мультифункціонального спортивного майданчика ще будується сучасний спортивний басейн на 6 доріжок, який стане єдиним на Херсонщині. Він відповідає вимогам для проведення чемпіонатів України та Європи на короткі дистанції.

Наприклад, цього року команда університету з міні-футболу посіла перше місце у фіналі кубку з цього виду спорту. З цієї нагоди студенти отримали футбольні мячі від очільника області Андрія Гордєєва.

Захід закінчився запальним студентським флешмобом від студентів усіх факультетів навчального закладу.

 Після урочистостей гості оглянули реконструйований спортивний комплекс.

сайт Херсонської ОДА

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН