Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Хто увійшов до Наглядової ради ХДУ

Сьогодні у ХДУ відбулося перше засіданя Наглядової наради, яку було нещодавно оновлено. Що відбувалося на нараді, та хто увійшов до її складу, на Фейсбуці пише Олександр Співаковський, народний депутат України:

 – У Херсонському державному університеті сьогодні відбулося перше засідання новоствореної Наглядової ради. Склад її був трохи раніше затверджений Міністерством освіти і науки України, тож 30 листопада 2018 року в повному сенсі історична для ХДУ дата — Наглядова рада приступила до роботи.

Відкриваючи засідання, я висловив сподівання, що новостворений орган сприятиме розв’язанню перспективних завдань розвитку нашого університету, його ефективній взаємодії з органами місцевої влади, суспільно-політичними організаціями, науковою та педагогічною громадськістю. Наша спільна мета — покращення якості освіти, підвищення конкурентоспроможності та сучасний розвиток Херсонського державного університету.

За уставом члени Наглядової ради наділені фактично необмеженими повноваженнями. Зокрема, вони матимуть доступ до всіх службових документів вишу, включно з фінансовими, і можуть за бажанням бути присутніми на засіданнях ректорату і вченої ради. Тобто, відсьогодні діяльність університету стає абсолютно прозорою. Наш виш є державною установою і фінансується з бюджету, а отже, має бути підзвітним стейкхолдерам і суспільству. Така відкритість закладів вищої освіти давно є усталеною європейською практикою. Це найперша умова залучення освітніх інвестицій.

Я дуже хочу, аби найстаріший навчальний заклад півдня України, моя рідна Alma mater, став флагманом вищої освіти на Херсонщині. На моє переконання, в цьому мають бути зацікавлені й усі гілки місцевої влади, адже в стінах ХДУ формується майбутнє нашого краю, його людський капітал. Тому звернувся до присутніх: завжди і всюди відстоювати інтереси Херсонського державного університету. І знайшов у членів Наглядової ради абсолютну підтримку.

Рівень представництва у новоствореного наглядового органу надзвичайно високий. До його складу увійшли: мій колега по парламенту, народний депутат України Сергій Хлань (його обрано головою Ради), голова Херсонської ОДА Андрій Гордєєв, голова Херсонської облради Владислав Мангер, секретар Херсонської міськради Олена Урсуленко, очільник Ради підприємців області Юрій Рожков та директор фізико-технічного ліцею Микола Бабенко.

Але ж і плани у нас амбітні. Та заручившись сьогодні підтримкою членів Наглядової ради, впевнений: нам вони під силу.

Найближчі кілька тижнів члени Ради детально вивчатимуть стратегічний план розвитку університету, після чого сформують свій пакет пропозицій до стратегії. Попередньо домовилися, що обговоримо їх 27 грудня на конференції трудового колективу університету.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН