Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Новій Каховці планують зробити «Алею жіночої слави»

Про це на Фейсбуці пише Наталія Делієва, голова ГО “Асоціація жінок України “Дія”:

 – Представництво ГО «Асоціація жінок України «Дія» – Нова Каховка провела «Дієву каву» під лейтмотивом: Допомагаючи іншим, допомагаєш собі!
А допомога є вже в об’єднанні зусиль для ствоорення добрих справ. На зустріч прийшли також жінки, які уже є членкинями, або учасницями інших громадських організацій. Проте це не заважає створювати успішні спільні проекти. Є великий творчий потенціал у жінок Нової Каховки, яким вони бажають ділитися: читати власні вірші, грати на гітарі, психологічні техніки, майстер-класи з незвичайними виробами тощо.

За результатом зустрічі намітили багато заходів на майбутнє. За пропозицією голови осередка “Дії”Инесса Подофа (Ines Podofa) задумали серед іншого в подальшому створити в місті «Алею жіночої слави», оскільки місто ще дуже молоде, проте в створенні його історії було і є багато жінок не байдужих до його розвитку та існування. Нова Каховка – це наймолодше місто Херсонщини. Раніше це було потужне промислове місто, але часи змінюються. Проте місто як було перлиною, містом-оазісом на кордоні між Дніпром та пісками, так і залишається ним. Місто охайне, особливо це помітно крізь барви осені. Хоча й влітку біля річки або прогулюючись парком, відчуваєшь його чарівність ще сильніше. На заході була присутня Тетяна Євсєєва – член Національної Спілки архітекторів, голова товариства охорони культурної спадщини в Новій Каховці. Вона розповіла про унікальні кам’яні вишиванки – це орнаментальні панно на фасадах будинків старої частини міста. Для більшості присутніх на «Дієвій каві» це була новина, тому вирішили найближчим часом відвідати екскурсію. У місті Нова Каховка є такий парадокс: при відсутності великих підприємств, воне не виглядає в занепаді, навіть існують свої вищі учбові заклади. Чому? Бо більша частина мешканців міста їде на заробітки до Європи, а звідти підтримують свої родини. Це дуже гірко. Тому треба робити все для того, щоби наші діти були поруч із нами, а не шукали кращої долі за кордоном! Це і є головна задача дієвих жінок!

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН