Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

​Школу в Одеській області комплексно енергомодернізують за рахунок ЕСКО-механізму

Одеська область першою в країні випробовує закупівлю енергосервісу на умовах поглибленого партнерства. Наразі оголошено тендер на придбання ЕСКО-послуг для Концебівської загальноосвітньої школи Савранського району. У планах — не лише утеплити фасад і горище. Надалі енергосервісну компанію запрошують до співпраці у комплексній енергомодернізації будівлі.

«Реалізація ЕСКО-механізму в бюджетній галузі розпочалася саме з Одеської області. У 2016 році для Осичківської школи Савранського району був підписаний перший енергосервісний договір з інвесторами. Сьогодні регіон знову першим долучається до пошуку ЕСКО-партнерів в умовах законодавчих інновацій. Адже такі заходи дозволяють зменшити споживання теплової енергії, в середньому, на 23%», — підкреслив директор департаменту житлово-комунального господарства та енергоефективності Одеської обласної державної адміністрації Антон Шалигайло.

Зазначимо, у форматі поглибленого партнерства замовник співфінансує комплексні енергоефективні заходи та компенсує свої витрати за рахунок подальшої економії на енергоресурсах. Відтак, за умовами даного тендеру, 71% досягнутої економії отримає Савранська районна державна адміністрація, а до 29% — ЕСКО-компанія.

Нагадаємо, всього в Одеській області укладено тридцять енергосервісних договорів на загальну суму більше ніж 26 мільйонів гривень. Наразі Одеська область входить у трійку лідерів серед регіонів, у яких бюджетними установами було укладено енергосервісні договори.

Одеська ОДА

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН