Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Посол США в Україні та командувач Військово-Морських Сил розглянули Бердянськ – як основну базу ВМС України на Азовському морі

26 жовтня Бердянський морський порт відвідали Надзвичайний і Повноважний Посол США в Україні Марі Йованович та командувач ВМСУ Ігор Воронченко. Разом із іншими поважними гостями та начальником Адміністрації морського порту Бердянськ Олександром Барчаном вони ознайомились з роботою порту та розглянули можливість розташування військової бази в місті Бердянськ.

Гості обговорили ситуацію в Бердянському порту, зокрема те, як наразі політична криза впливає на економіку підприємства. Ознайомились з особливостями роботи порту та звернули особливу увагу на сучасну необхідність співпраці з українськими військовими.

Зокрема, командувач ВМС України Ігор Воронченко підкреслив, що розташування основної бази військово-морських сил в Бердянську – допоможе в стабілізації ситуації на Азові та налагодить вільне судноплавство.

В свою чергу начальник Адміністрації морського порту Бердянськ Олександр Барчан наголосив на готовності до співпраці. Яка має не лише гарантувати безпеку регіону, а й покращити промисловість. Зі свого боку Посол США в Україні Марі Йованович запевнила про підтримку українських позицій Сполученими Штатами Америки.

Анна Жук

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН