Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Колишній мер Миколаєва проведе у тюрмі 9 років

Також у нього конфіскували майно і позбавили права обіймати посади в органах місцевого самоврядування на 2 роки

Сихівський районний суд Львова 26 жовтня виніс вирок позбавлення волі на 9 років колишньому міському голові Миколаєва (Львівська область) Ігорю Хімчаку . Про це повідомляє Depo.Львів, з посиланням на ZAXID.NET .

Справу розслідували і розглядали у суді 5 років, відтоді, як у 2013 році мера Миколаєва, а також двох його заступників та керівника аукціонного центру затримали під час отримання хабара в розмірі 1 млн грн. Тоді посадовці взяли винагороду за сприяння у виділенні земельної ділянки для будівництва ливарного заводу. Загальна сума хабара мала становити понад 2 млн грн, а під час затримання посадовці отримали першу його частину.

26 жовтня колегія суддів під головуванням судді Олени Горбань поставили крапку у цій справі, засудивши Ігоря Хімчака за ч 5 ст. 368 ККУ на 9 років позбавлення волі. Також у нього конфіскували майно і позбавили права обіймати посади в органах місцевого самоврядування на 2 роки. Двоє заступників голови Миколаївської міськради Ігор Герилів та Роман Старовецький, які були його співучасниками у хабарництві, отримали по 8 років ув’язнення.

За цьогорічною декларацією, яку Ігор Хімчак подавав, претендуючи на посаду державної служби чи органів самоврядування, у його власності є два будинки та п’ять земельних ділянок.

Сьогодні, після судового засідання, Ігоря Хімчака ще не взяли під варту. Вирок суду протягом 30 днів можна оскаржити в апеляційній інстанції. Коли вирок вступить у силу, в термін відбування покарання засудженому меру врахують і піврічне перебування під вартою в якості запобіжного заходу з розрахунку 1 день попереднього ув’язнення за 2 дні позбавлення волі.

Попри те, що затримання мера відбулося ще у 2013 році, довгий час 15-тисячне місто не мало нового мера. Спочатку справами міської ради керувала секретар міської ради Христина Петрик. Згодом її на посаді секретаря замінив Андрій Щебель, якого і обрали новим мером на виборах у 2015 році. До слова, і цей міський голова Миколаєва порушив антикорупційне законодавство – у 2017 році його оштрафували на 1700 грн за невчасне внесення у декларацію про доходи особистого автомобіля.
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН