Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Учні Новокаховського професійного електротехнічного ліцею побували з екскурсією на Херсонському машинобудівному заводі

Між навчальним закладом та підприємством підписана угода про підготовку токарів та електромонтерів, які зможуть навчатись за дуальною системою освіти і залишатись працювати на заводі. Херсонський машинобудівний почав готувати для себе кадри ще торік. Підприємству, яке випускає складну сільгосптехніку, потрібні робочі руки. Для цього започаткували систему дуальної освіти: учень отримує теоретичні знання у закладі освіти, а практичні навички відпрацьовує безпосередньо на виробництві.

«Шість навчальних закладів підписали угоди з нашим заводом про навчання дітей за дуальною системою. Новокаховський електротехнічний ліцей дуже добре себе проявив на торішньому конкурсі професійної майстерності за фахом «токар». Тому цьогоріч ми вирішили укласти угоду з цим закладом про підготовку спеціалістів. Зараз запросили учнів на екскурсію до заводських цехів, на їхні робочі місця на час проходження практики, а потім – до нас на постійну роботу», – розповіла заступниця директора з персоналу Херсонського машинобудівного заводу Ольга Єщенко.

На час виробничої практики завод надає учням безкоштовне проживання у гуртожитку та харчування. Діти отримують заробітну плату за виготовлену ними продукцію.

«Ми пройшли з дітьми всією заводською територією. І в кожному цеху задіяні електрики, зварювальники, токарі, тобто наші учні побачили, що професії затребувані. У нашого професійного ліцею є базові підприємства, на яких діти проходять практику. І тепер – це кроки з впровадження дуальної системи навчання, яка дозволить готувати грамотних спеціалістів і працевлаштовувати їх», – підкреслила заступниця директора з навчально-виробничої роботи Новокаховського професійного електротехнічного ліцею Ірина Бондаренко.

Професійно-технічний заклад Нової Каховки навчає робітничим спеціальностям. Про достойний рівень підготовки свідчить призове місце у минулорічному конкурсі фахової майстерності. Майбутній токар Віталій Стрельченко посів у ньому призове місце.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН