Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Розпочато подачу води в балку «Великі Сірогози»

08 жовтня 2018 року урочисто було відкрито шлюз на скидній системі, який знаходиться на межі Запорізької та Херсонської області, і балка Великі Сірогози вперше за останні 10 років почала заповнюватися дніпровською водою з Північно-Рогачикської зрошувальної системи загалом 6,2 млн.куб.м..

На знакову подію завітав народний депутат України Сергей Хлань, за безпосередньої участі якого здійснилась мрія мешканців Нижньосірогозького району. На урочистій церемонії пуску води в балку Великі Сірогози також були присутні голова районної державної адміністрації Павлов Павло, помічники народного депутата України С’єдіна Ольга, Салтиков Олександр та Єрофєєв Віталій, а також голова районної ради Яців Іван, начальник Херсонського обласного управління водних ресурсів Андрієнко Ігор, начальник Північно-Рогацикського міжрайонного управління водного господарства Щербина Андрій, начальник Комунальної Установи «Балка Великі Сірогози» Недобер Сергій та керівник фракції БПП «Солідарність» в Нижньосірогозькому районі, депутат районної ради Дудка Василь.

Треба розуміти, скільки людей, сил та часу було задіяно щоб дніпровську воду з Запорізької області безкоштовно пустили у Нижньосірогозький район. Тож дякуємо народному депутату України за втілені в життя надії місцевих мешканців. Дякуємо голові обласної державної адміністрації Гордєєву Андрію за допомогу у розчистці русла балки для безперешкодного пропуску води. Дякуємо також місцевим мешканцям, які не стояли осторонь, а прийшли на допомогу.

Надходження води в балку не тільки поліпшить екологічний стан, а й покращить умови життя жителів прилеглих населених пунктів.

Довідково. За радянських часів балка була джерелом зрошення понад 7 тис. гектарів землі, в тому числі 1,5 тис. гектарів – на державних зрошувальних системах, 2,4 тис. гектарів малого зрошення і більше 3 тис. гектарів зрошуваних земель-“супутників”. Після поділу землі великих господарств на паї, через списання зрошуваних земель, а також зносу і розукомплектації зрошувальних мереж, це зрошення там не функціонує. Також впродовж останнього десятиліття через низьку кількість опадів і невелике технічне скидання води з каналу Р-3-1 балка Великі Сірогози обміліла. На невеликій частині балки вода залишилась, а на більшості території русла вона відсутня.

Нижньосірогозька РДА

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН