Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В Одеській області запустять біогазовий комплекс з переробки органічних відходів

В Одеській області запустять біогазовий комплекс з переробки органічних відходів. Одещина залишається інвестиційно привабливим регіоном, чимало в регіоні  коштів вкладається в альтернативну енергетику, – повідомляє ” Український південь”.  

 

В Окнянському районі незабаром запрацює комплекс з переробки органічних відходів і силосу для виробництва електричної і теплової енергії. Наразі на об’єкті проводять пусково-налагоджувальні роботи. Сума інвестицій, яку вкладено у першу чергу будівництва, склала близько 17 мільйонів євро. Про це повідомила заступник голови Одеської обласної державної адміністрації Світлана Шаталова. 

«Технологічні рішення нового комплексу після запуску дозволять щодоби переробляти 65 тонн кукурудзяного силосу. А тобто виробляти енергію потужністю близько 1,2 мегават на добу, а також більше 13 тисяч кубічних метрів газу. Під час спалювання газу та виробництва електроенергії виділяється теплова енергія, яка у подальшому може використовуватися для опалення, теплиць, рибного господарства. Залишки сировини є також чудовим добривом та можуть стати у нагоді в сільському господарстві», — підкреслила Світлана Шаталова.

Зазначимо, будівництво першої черги нового об’єкту розпочали у травні 2017 року. У подальшому комплекс буде розширювати свої потужності.

Нагадаємо, у липні голова Одеської обласної державної адміністрації Максим Степанов підписав Меморандум про співпрацю між ОДА та компанією у галузі вітроенергетики ТОВ «Соратано Україна». Документом передбачено будівництво вітроелектростанції у Білгород-Дністровському районі. Загальна сума інвестицій — близько 250 мільйонів євро.

https://oda.odessa.gov.ua/news/v-odeskij-oblasti-zapustat-biogazovij-kompleks-z-pererobki-organicnih-vidhodiv

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН