Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Бериславщині бібліотекарі приєднались до Всеукраїнської акції “Людина – не товар”

 На даний час, торгівля людьми є одним із найганебніших злочинів проти людства, який має, як економічні, так і соціальні, педагогічні, психологічні причини. На Херсонщині зафіксовано чимало випадків.

30 липня 2018 року в рамках Всеукраїнської інформаційної кампанії з нагоди Всесвітнього дня боротьби з торгівлею людьми, спеціалістами Бериславського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді  спільно із представниками місцевого центру надання вторинної безоплатної правової допомоги проведено міську інформаційно-просвітницьку акцію «Людина – не товар», до якої долучилися працівники Бериславської районної центральної бібліотеки.


Мета заходу полягає в донесенні до українців інформації стосовно торгівлі людьми, щодо засобів вербування та шляхів експлуатації дітей та дорослих, про ризики в Інтернеті та соціальних мережах та про можливості убезпечити власне життя.


Учасники заходу розмістили на центральній вулиці міста інформаційний стенд та створили інсталяцію, розповсюджували інформаційні буклети та розповідали про проблему торгівлі людьми і безпечну міграцію, а також інформували про можливість отримання допомоги для осіб, які постраждали від торгівлі людьми. Учасники отримали інформацію про Національну «гарячу» лінію з питань протидії торгівлі людьми. Зателефонувавши на цілодобові номери 0-800-500-335 (зі стаціонарних) або 386 (з мобільних), можна отримати консультацію безкоштовно, анонімно і конфіденційно.
Не залишилося жодного байдужого серед охоплених акцією, оскільки проблема торгівлі людьми залишається актуальною та болісною для кожного українця.


Будь-хто може постраждати від сучасних людоловів, незалежно від віку, статі, освіти чи соціального статусу. Жінки та чоловіки стають об’єктами сексуальної та трудової експлуатації, а підлітків змушують красти, жебракувати, використовують для проституції, виготовлення порнографічної продукції та навіть використовують з метою вилучення органів.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН