Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Депутати підтримали питання «Про намір початку процедури передачі в концесію цілісного майнового комплексу Аеропорт «Херсон»»

26 липня під час урочистого відкриття Форуму «AGROPORT SOUTH KHERSON 2018» голова Херсонської облдержадміністрації Андрій Гордєєв повідомив, що депутати обласної ради на ХІХ сесії обласної ради підтримали питання «Про намір початку процедури передачі в концесію цілісного майнового комплексу «Аеропорт «Херсон»», ініційоване обласною державною адміністрацією.
За нього проголосувало 40 депутатів.

«Рішенням облради було прийнято рішення про оголошення конкурсу на залучення приватного інвестора у розбудову Херсонського аеропорту. Тому ми чекаємо на пропозиції. Це буде довга, кропітка робота. Але ми впевнені, що Херсонщина – це край швидких економічних рішень», – повідомив Андрій Гордєєв учасникам Форуму «AGROPORT».Нині  аеропорт зазнає збитків і потребує значних інвестицій для свого розвитку.
«Зараз час швидких рішучих дій», – підкреслив Андрій Гордеєв.

На 2018 рік передбачено фінансування з обласного бюджету у сумі 8,3 млн грн, а також планується залучити кошти державного фонду регіонального розвитку у сумі 46,1 млн грн. Проте виділених коштів для ефективної роботи недостатньо. Аеропорт вже в цьому році потребує додатково 3,0 млн грн на завершення реконструкції 2 та 3 поверхів аеровокзалу. Але навіть ці кошти в обласному бюджеті відсутні.

Нагальним питанням діяльності Аеропорту залишається проведення реконструкції світлосигнальної системи злітно-посадкової смуги. Закінчується експлуатаційний ресурс радіонавігаційної системи посадки літаків. Все це негативно позначається на безпеці та регулярності польотів повітряних суден, аеропорт може втратити сертифікати на виконання рейсів.
Усі ці заходи потребують значних капіталовкладень.

У ході проведення обговорень на засіданнях комісій обласної ради найбільш доцільним визначено розвиток міжнародного аеропорту «Херсон» саме на умовах концесії. Спільно з юридичним відділом обласної ради відпрацьовано проекти рішень сесії. Також було залучено Херсонське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України, яке не заперечує проти концесії та погодило проекти рішень сесії. Претенденти на концесію мають отримати відповідну згоду антимонопольного комітету.

Буде створено конкурсну комісію, як це передбачає чинне законодавство, залучено експертів, консультантів, які мають відповідний досвід роботи в авіаційній сфері, передачі об’єктів в концесію, та розроблені відповідні умови конкурсу. Всі рішення конкурсної комісії будуть проходити відповідні погодження на комісіях обласної ради, а також винесені на розгляд сесії.
Херсонська облдержадміністрація наполягає на чіткому плані дій щодо розвитку аеропорту, щоб орієнтуватися на інвестора зі світовим ім’ям та фінансовою спроможністю.

джерело- сайт Херсонської обласної державної адміністрації

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН