Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Внесені зміни до облпрограми медичної реабілітації та соціальної реадаптації учасників АТО на період до 2020 року

Сьогодні, 23 липня, відбулося засідання постійної комісії Херсонської обласної ради з питань охорони здоров’я та здорового способу життя. Протягом години депутати розглянули 11 питань, більшість з яких були прийняті до відома або рекомендовані до розгляду на сесії обласної ради.

 

Так, члени комісії погодили внесення змін до обласної цільової програми медичної реабілітації та соціальної реадаптації учасників антитерористичної операції на період до 2020 року. Вказаними змінами передбачено виїзд психологів до районів Херсонщини для негайної допомоги особам даної категорії, а також членам сімей загиблих у зоні АТО. Тобто, психологічна допомога віднині поширюється і на рідних та близьких учасників АТО.

Крім того, було розглянуто звернення лікаря-стоматолога “Бериславської центральної районної лікарні” Тетяни Зелінської щодо виділення матеріальної допомоги на покращення матеріально-технічного стану стоматологічного кабінету в селі Львове Бериславського района. Закладу потрібно 255 тисяч гривень на придбання обладнання. Депутати погодилися, що вказане питання є дуже важливим як для стоматологічного кабінету, так і для мешканців сіл Бериславського району. Члени комісії вирішили розглянути його вже найближчим часом при розподілі вільних залишків обласного бюджету.

Серед інших питань слід відзначити лист Андрія Слесаря щодо використання обладнання для проведення флоат-процедур для учасників АТО – спеціальних процедур, спрямованих на психологічну релаксацію. У обласній раді не заперечують проти використання вказаних методик, які є ефективними. Але впроваджувати їх можливо лише при наявності коштів у обласному бюджеті.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН