Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонські судді зустрілися з журналістами і активістами

У Херсоні пройшов перший сніданок журналістів та громадських активістів з суддями за для підвищення обізнаності щодо стану та ходу судової реформи на місцевому та національному рівнях. За 26 років незалежності України було 7 спроб зробити судову реформу, восьма спроба розпочалась з 2 червня 2016 року.

Сьогодні було живе спілкування, кожному з присутніх суддів та представників прес-служб можна було поставити конкретне запитання. Судді – учасники сніданку самі почали говорити іна тему їх винагороди, розміру зарплатні, бо це , мабуть, питання є досить резонан сним у суспільстві.

Мабуть, вперше так відверто і самі судді говорили про хід реформи недоліки і переваги, про кадровий голод, свої статки , тиск, погрози і усвідомлення своєї ролі в суспільстві. Адже присмак після їх прийнятих рішень залишається часто доволі гірким. Але, попри все, хочеться подякувати тим представникам судової системи, які не побоялись прийти на зустріч, хоча на її початку і були жарти про “можливе кидання тістечками один в одного”.

А прийшли на відверту розмову: Приходько Лариса Антоновна Секретар судової палати з розгляду цивільних справ Апеляційний суд Херсонської області, Бевзюк Оксана Георгієвна т.в.о. заступника начальника Територіального управління Державної судової адміністрації України у Херсонській області, Сичова Наталія Вікторівна помічник голови Херсонського окружного адміністративного суду, прес-секретар, Соловйов Кирило Володимирович суддя Господарського суду Херсонської області, Бережна Альона Олександрівна головний спеціаліст ГСХО, відповідальна за зв’язки із ЗМІ та громадськістю, Гонтар Дмитро Олександрович слідчий суддя Херсонського міського суду Херсонської області, Пяткова Світлана Вікторівна прес-секретар Херсонського міського суду, Пилипенко Сергій суддя Новокаховського суду Херсонської області.

Захід був необхідний, адже часто між суддями та журналістами й активістами виникають непорозуміння під час самого судового розгляду, а їх можна легко попередити ідля цього потрібен діалог.

Організатор заходу – комітет виборців України. Наступні сніданки заплановані на 13, 18, 20 липня 2018 року. Телестудія “Українського півдня ” записала інтерв`ю з Пилипенко Сергієм суддею Новокаховського міського суду Херсонської області, який дав свою оцінку судовій реформі, розповів про свої статки і прокоментував Законопроект нардепів про поховання.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН