Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

«Лікарі без кордонів» розпочнуть надавати лікування від гепатиту С людям, які в минулому споживали наркотики у співпраці з Миколаївським обласним наркологічним диспансером

Міжнародна, незалежна медична гуманітарна організація Médecins Sans Frontières («Лікарі без кордонів», MSF) підписала на минулому тижні, 26 червня, Меморандум про співпрацю з Миколаївським обласним наркологічним диспансером щодо лікування пацієнтів, що живуть із гепатитом С.

У результаті підписання цього меморандуму 150 людей, що в минулому вживали наркотики, пройдуть діагностику та високоефективне лікування від гепатиту С. Лікування проводитиметься із застосуванням дженерикових версій противірусних препаратів, даклатасвіру та софосбувіру, які є основними лікарськими засобами, рекомендованими до застосування Всесвітньою організацією охорони здоров’я.

Ця подія є частиною  проекту MSF, мета якого є лікування 1000 пацієнтів, що живуть із гепатитом С у Миколаївській області. На додаток, MSF надасть консультування та проведе навчання пацієнтів, що направлено на покращення прихильності до лікування та одночасну боротьбу зі стигматизацією та дискримінацією.

Лікарі без кордонів

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН