Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонські абітурієнти обирають юридичні та економічні спеціальності

Ще торік у «топі» спеціальностей, які найчастіше обирали випускники шкіл, були ІТ-технології та медична сфера. Цьогоріч віддають перевагу навчанню на юридичні та економічні спеціальності.

Спеціаліст з профорієнтації Світлана Кіхтенко зустрілась з великою кількістю абітурієнтів і проаналізувала найбільш популярні професії у вступній кампанії 2018 та нові правила.

«Правила отримання атестату у 2018 році змінені. Всі випускники повинні пройти державну підсумкову атестацію у режимі ЗНО з української мови та літератури і лише тоді отримують документ про повну середню освіту. Вищі школи пішли назустріч абітурієнтам – знижений поріг для вступу до 100 балів. За моїми підрахунками, третина випускників подаватимуть документи у кілька вищих навчальних закладів, дві третини – до одного. Деяка частина вступників мріє отримати європейську освіту і паралельно надає сертифікати до зарубіжних вишів», – поділилась Світлана Кіхтенко.

Після вивчення ситуації на ринку праці на Херсонщині спеціаліст з профорієнтації дійшла висновку, що в області існує нестача кадрів у аграрному секторі, але випускники навіть не згадують цей фах при виборі майбутньої професії. В усі роки затребуваними залишаються спеціалісти сфери послуг, на які абітурієнти теж не звертають уваги.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН