Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Кримському архієпископу Клименту поки не вдалось зустрітись з Олегом Сенцовим

Архієпископ Сімферопольський і Кримський Української православної церкви Київського патріархату Климент (Кущ) поїхав до Росії відвідати незаконно засудженого українського режисера Олега Сенцова, який оголосив голодування 14 травня.

Олег утримується у колонії «Білий ведмідь» міста Лабитнангі. З благословення Патріарха Філарета архієпископ Климент мав відвідати ув’язненого для виконання пастирських обов’язків.

Військовий капелан Херсонської єпархії УПЦ КП протоієрей Ігор Семеніхін повідомив у студії «Українського півдня» про те, що архієпископу не вдалось зустрітись з Олегом Сенцовим. Адвокату пояснили, що зараз відвідини заборонені.

«Але рано чи пізно архієпископ зустрінеться з Олегом Сенцовим. Бранцю, який вважає Крим українським, Донецьк і Луганськ – теж, дуже важливо почути голос України. І архієпископ Климент якраз і є цей голос. Бо вогник у душі може згаснути після вироку у 20 років, а ось ця зустріч запалить вогонь впевненості. Росія під тиском світової спільноти буде змушена звільнити його», – впевнений отець Ігор.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН