Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонський священик закликав городян приєднатись до акції на підтримку Олега Сенцова

2 червня у містах України відбудеться акція «SaveOlegSentsov».

О 15 годині на Площі Свободи у Херсоні розпочнеться акція на підтримку українського режисера Олега Сенцова, засудженого російським судом до 20 років позбавлення волі.

З 14 травня Олег оголосив голодування з вимогою звільнити всіх українських політв’язнів. Херсонці вдруге виходитимуть на підтримку Олега Сенцова.

«Така акція не для «галочки», а для того, щоб показати, що ми переживаємо за наших співвітчизників, полонених, зниклих безвісти, політичних ув’язнених. Це саме ті люди, які намагаються робити своїми силами все, щоб Україна звільнилась від сепаратистів, від агресора на Сході. Пропаганда Російської Федерації не нова: «розділяй і володарюй». Вони хочуть розділити церкву, поділити Україну на україномовну та російськомовну, проросійську і проєвропейську. Тому ми маємо виходити і показувати, що ми підтримуємо один одного», – закликав настоятель храму Віри, Надії, Любові та Софії, протоієрей Ігор Семеніхін.

Отець Ігор очолює капеланську службу Херсонської єпархії УПЦ КП і має безпосередній зв’язок зі священиками, котрі перебувають у ротації в зоні АТО. За його словами, більше сотні українців зараз перебувають у полоні на східних окупованих територіях, більше 400 вважаються зниклими безвісти, 64 особи знаходяться у в’язницях через свої переконання.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН