Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Запоріжжі з відрізаного штормом курорту евакуювали дві сотні людей. Є ушпиталений

Близько двох сотень людей, серед яких 60 дітей, вивезли з острова Бірючий – частини Федотової коси, який через шторм відрізало від “материка”, сьогодні, 28 травня.

Про це повідомили в ДСНС, передає Depo.Запоріжжя.

Шторм, що триває з суботи, 26 травня відрізав Бірючий від “материка”, окрім того затопив бази відпочинку на Федотовій косі.

“Через різку зміну напрямку вітру розпочався шторм і коливання рівня води. Станом на 15:00 28 травня половина баз відпочинку підтоплені водою на 15-20 см. Подекуди рівень води сягав півметра”, – повідомляють в ДСНС.

У пастці опинилися десятки людей. Лише за сьогоднішню добу близько ста туристів звідти перевезли тракторами, які надала Кирилівська селищна рада, ще стільки ж, що прибули на Бірючий на власних автівках, рятувальники відбуксирували у безпечне місце. Серед врятованих – 60 дітей, зокрема, дитина з переламом, яку рятувальники доставили до дороги та передали медикам для госпіталізації.

Як повідомили у Кирилівській селищній раді, у межах якої розташована Федотова коса, до порятунку людей активно підключилися небайдужі мешканці селища, зокрема, місцевий підприємець надав свій особистий трактор і сам допомагає людям. Крім того, до перевезення людей до автостанції підключилися кирилівці, які мають пасажирські мікроавтобуси.

“Дехто з відпочиваючих намагаються вибратися своїми силами, проте розмита дорога, яку занесло піском, стає для них пасткою”, – повідомили у селищній раді.

Чи залишилися на Бірючому ще люди, у ДСНС станом на 17:00 не знають, тому організували чергування та готові прийти на допомогу у разі потреби.

“Подібні ситуації щорічно виникають у прибережній зоні та пов’язані зі зміною циклонів і сильними поривами вітру. Ситуація контрольована, проводиться постійний моніторинг, підрозділи ГУ ДСНС України у Запорізькій області перебувають у бойовій готовності до дій за призначенням”, – повідомили в ДСНС.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН