Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Сьогодні – Міжнародний день музеїв

Паноптикуми всього світу пропонують безкоштовно відвідати експозиції, щоб познайомити з раритетами якомога більше відвідувачів.

Півтора місяці тому одне з наймолодших міст Херсонщини, якому виповнюється 66 років, обзавелось своїм музеєм козацтва. По буднях кілька класів шкіл Нової Каховки приходять на екскурсії до Новокаховського гуманітарного інституту розвитку людини «Україна», на базі якого і працює музей.

Сформувати експозицію вдалось за підтримки колег з Національного заповідника «Хортиця» та за допомоги представників козацьких організацій.

«Ми ставимо за мету – познайомити молоде покоління з добою козацької слави. У нас представлені знаряддя праці, предмети побуту, козацька зброя, експонати давньої трипільської культури. І щодня чотири-п’ять екскурсійних груп з міських шкіл у нас бувають», – розповів завідувач музею козацтва Сергій Юрченко.

Екскурсанти можуть познайомитись зі зразками козацької зброї (гармати, мушкети, шаблі, батоги), знаменами січовиків, іконами кінця XVІІІ століття.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН