Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Як у Новій Каховці відзначатимуть День вишиванки?

Щороку в третій четвер травня відзначається міжнародне свято – Всесвітній день вишиванки. Як відомо, ідею акції «Всесвітній день вишиванки» у 2006 році запропонувала студентка факультету історії, політології та міжнародних відносин Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича Леся Воронюк. Ідеєю свята є збереження українських цінностей та їх популяризація серед молоді та населення загалом, пише НК онлайн .

 

Вже не один рік поспіль Нова Каховка долучається до відзначення цього пам’ятного дня, збираючись на головній площі міста для спільного виконання Гімну та беручи участь у святковій ході. Відбудеться така і цьогоріч – 17 травня, за участі керівництва і громади міста, навчальних закладів, організацій.

Початок акції – 12:30. Вбрані у вишиванки містяни прямуватимуть до пам’ятника Тарасу Шевченку.

 

Також цього дня у місті, в Палаці культури, відбуватиметься обласний захід міжрегіонального інноваційного проекту з профорієнтації учнівської молоді «Профі-Кемп». Його учасники теж приєднаються до вищевказаної акції.

 

Організатори – відділ культури і туризму – запрошують долучитися усіх небайдужих містян, одягнувши національне вбрання. Не забуваймо, що саме в ньому закодовано багато символів сили, добробуту, краси та оберегів!

 

О 13:00, після урочистої ходи, у Палаці культури всіх чекає концерт за участі творчих колективів міста.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН