Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Найбільший виробник томатної пасти будує новий завод на Миколаївщині

Компанія Agrofusion (Миколаїв), найбільший український виробник томатної пасти, має намір в поточному році запустити завод з виробництва томатного порошку в Снігурівці (Миколаївська обл.), повідомив фінансовий директор компанії Іван Сакаль.

“У цьому році в Снігурівці будуємо завод з виробництва томатного порошку, оскільки це дуже затребуваний продукт.”

І.Сакаль також уточнив, що компанія розглядає можливість інвестувати 2 млрд грн в наступний, четвертий завод з переробки томатів. “Сподіваємося через три роки приступити до будівництва четвертого томатопереробного заводу. Для виробництва томатної пасти чотири заводи – це, напевно, буде оптимальна кількість “, – сказав він в коментарі агентству” Інтерфакс-Україна “після відкриття Тижня ділової доброчесності в Києві

“Обсяг коштів, які компанія інвестує в розвиток в цьому році, зараз обговорюється з нашими фінансовими партнерами. Думаю, обсяг інвестицій складе 1,2-1,3 млрд грн”, – уточнив він.

Agrofusion – вертикально інтегрована група компаній з виробництва томатної пасти (ТМ “Інагро”) в Україні. Заснована в 2007 році бізнесменом Сергієм Сипко.

До складу групи входять три заводи з виробництва томатної пасти загальною виробничою потужністю близько 750 тис. Тонн томатів в сезон, а також агрогосподарства в Херсонській та Миколаївській областях, які обробляють понад 25 тис. Га земель, два тепличних господарства.

У 2017 році компанія розширила потужності і досягла показника 79,443 тис. Тонн пасти (64,8 тис. Тонн в 2016 році).

Компанія орієнтована на експорт — за кордон поставляється до 75% виробленої продукції (29 країн, в тому числі, ЄС, Японія, Ізраїль, ОАЕ та інші). У планах компанії вийти на ринки Близького Сходу, Канади, Латинської Америки і Африки.

Нова країна UA

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН