Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Нова Каховка: Форум жіночої демократичної мережі

11 травня, у Новій Каховці стартувала конференція всеукраїнського громадського об’єднання «Українська демократична мережа» (УЖДМ).

Як відзначила Любов Майборода, голова ВГО «УЖДМ», цей захід  покликаний сприяти співробітництву та діалогу між учасниками і надасть жінкам-лідерам з  різних регіонів можливість зустрітися один з одним, поділитися своїм досвідом, а також поговорити про спільні подальші дії і майбутні проекти. Разом  депутатки різних рівнів,  громадські активістки та лідерки  дізнаються від експертів про вплив децентралізації на роботу місцевих рад, кращі практики бюджетних процесів в місцевих радах, роль жінок у міжфракційних спілках у місцевих радах, а також про інструменти для відстоювання гендерних квот на виборах в статуті партії і виборчого законодавства, пише НК Онлайн.

Сьогоднішній форум об’єднав представниць  з Одеської, Херсонської, Запорізької та інших областей.  Проводиться він за  підтримки  Міжнародного Республіканського інституту (МРІ).

На початку роботи присутніх гостей та  місцевих учасниць привітали міський головаВолодимир Коваленко, секретар міськради Олександр Лук’яненко, голова ВГО Любов Майборода, депутат черкаської обласної ради 4-х скликань  та депутат Новокаховської міськради, координатор УЖДМ на Херсонщині   Наталія Марченко, яка й була ініціатором проведення форуму саме в нашому місті.

Ірина Славова, представниця Мелітопольської міськради, розповіла про лобіювання виборчих гендерних квот у партійних статутах, наводячи цікаві й успішні практики, статистичні дані.

Після насиченого «мозкового штурму»  учасниці також мали виконати практичні завдання. В рамках заходу  відбулась панельна дискусія за участі секретаря Новокаховської міськради Олександра Лук’яненка, депутата Олени Михайлової.

Велика увага в ході роботи була приділена питанням щодо ролі жінки в політиці з акцентом на досягненні гендерної рівноваги під час прийняття різних політичних рішень та відстоювання прав.

Наразі робота форуму  триває. Тож зичимо плідних результатів!

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН