Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Триста сорок новобранців у День Перемоги приєдналися до лав українських військових

Триста сорок новобранців у День перемоги приєдналися до лав українських військових. Свою присягу складали перед Верховним головнокомандувачем.

“Зараз ви офіційно вступаєте до лав Збройних Сил, які, згідно оцінок авторитетного міжнародного аналітичного центру, входять до десятки найсильніших європейських армій. Армія сьогодні одягнена і нагодована, навчена і вмотивована. І озброєна вона не ідеально, ще далеко від потреб, але краще, ніж будь-коли в нашій історії”, – сказав звертаючись новобранців Петро Порошенко, Президент України.

Хлопці стануть до лав сто першої окремої бригади охорони Генштабу Збройних сил. Із серпня 2014 року воїни Сто першої брали участь в боях, затримували терористів, проводили розвідувальні дії на територіях, захоплених російськими найманцями, успішно здійснювали бойове супроводження та охорону підрозділів, колон та вантажів. Найважчим періодом в літописі бригади був січень-лютий 2015 року. Саме в цей час вона билася з ворогом на Дебальцевському плацдармі. За мужність і героїзм, проявлений під час виконання військового обов’язку, понад 50 офіцерів, сержантів та солдатів бригади відзначені державними нагородами.

“На жаль, не перевелися ще маніяки, які готові поставити світ на межу вже третьої світової війни. І вони тут, неподалік, що від нас вимагає абсолютно особливої пильності та відповідальності! Сьогодні вже путінська Росія знову стала на шлях грубого нехтування нормами міжнародного права, руйнації світового порядку, невизнання кордонів, заперечення існування цілих народів та агресії проти сусідів.
Переконаний, що спільними зусиллями ми і тепер переможемо, здолаємо агресора та забезпечимо мир на нашій землі. Маршали і генерали, українці за походженням, очолювали майже половину з п`ятнадцяти фронтів, серед радянського генералітету періоду Другої світової війни – близько трьохсот українців. Але, на моє тверде переконання, нацизм здолав передусім солдат. Солдат, який боровся не за Сталіна, а за свою землю, за свій край, за свою родину”, – продовжив Петро Порошенко, Верховний головнокомандуючий ЗСУ, Президент України.

У багатьох новобранців – родичі на сучасному фронті. У деяких – прадідусі і прабабусі загинули на фронтах минулого. Разом з молодими солдатами Президент вшанував пам’ять загиблих.

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН