Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

З 1 травня Вознесенськ повністю переходить на проїзд в громадському транспорті за «Карткою вознесенця»

Завдяки застосуванню електронної «Картки вознесенця», міська влада зможе регулювати пільговий проїзд у міському транспорті та підвищувати ефективність пасажирських перевезень.

З 1 травня на всіх 24 маршрутах міського транспорту Вознесенська, а це 30 автобусів, будуть встановлені зчищаючи пристрої. Відтепер мешканець міста Вознесенська, маючи «Картку вознесенця» та будучи внесеним у відповідний реєстр тієї чи іншої пільгової категорії, зможе використовувати свою пільгу і спокійно за допомогою цієї картки проїхати у транспорті.

За словами Вознесенського міського голови Віталія Лукова такого раніше у  місті не було. Міська влада розраховувалася з підприємцями, які надають транспортні послуги по так званих формах, тобто наближених розрахунках. В цих обставинах перевірити правдивість даних щодо реальної кількості перевезення пільговиків неможливо.

«Дана персоніфікація через «Картку вознесенця» надає можливість чітко вийти на конкретні цифри і знати скільки бюджет міста винен конкретним перевізникам за перевезення пільговиків, ‒ пояснив Віталій Луков, ‒ Ця процедура надає можливість чесної гри між надавачами послуг, містом, як бюджетом, і самими отримувачами даних послуг».

На думку міського голови це буде один з перших етапів монетизації пільг. Також, він підкреслив що міська влада слідкує за змінами в законодавстві України. Тому, якщо у Вознесенську буде сформована чітка база пільговиків, то будь-які зміни на державному рівні будуть проходити в місті набагато спокійніше.

«Картка вознесенця» – це один з елементів і один зі шляхів, де ми як влада ініціюючи щось нове, ведемо людину до того, що вона має гордитися тим, що вона живе в саме цьому населеному пункті, а далі – що вона живе саме в цій країні, ‒ розповідає Вознесенський міський голова Віталій Луков, ‒ Коли ти через «Картку вознесенця» створюєш якісь додаткові соціальні пільги чи преференції для свого громадянина – це привертає увагу до громади  і це надає надію в те, що її не забули, її не кинули, вона не сама у цьому суспільстві».

На думку Віталія Лукова в такий спосіб, як прояв турботи громади про неї, в людини створюється відчуття того, що вона потрібна своїй країні. В такому випадку ми можемо чекати від людини і зворотнього зв’язку. Тому, це один з елементів створення комфортного життя в цій країні та підняття того коефіцієнту щастя, який, на жаль, поки що не високий по зрівнянню з країнами Європейського союзу.

Міська влада продовжує працювати над розширенням можливостей «Картки вознесенця». Наразі, за рахунок електронних даних пацієнта впроваджується медична реформа, а власники «Картки вознесенця» вже давно мають можливість купувати у деяких міських магазинах товари зі знижкою.

Миколаївська правда

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН