Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На відкритті туристичного сезону Херсонщини частуватимуть биточками з бичків, юшкою і кулішем

30 квітня, понеділок:

10:00 -10: 30 – урочисте відкриття Всеукраїнського чемпіонату сухопутних військ України з функціонального багатоборства «Кросфіт»: авіашоу, виставка військової техніки, представлення команд (центральний майданчик быля прапора, банерна сцена);

10:30 -18: 30 – змагання (спортивний майданчик);

18:45 -19: 15 – нагородження, урочисте закриття чемпіонату. Виступи музичних груп (сцена з екраном при в’їзді).

Протягом дня пройдуть фестивалі вуличної їжі і пива «Кварта».Найсмачнішими і колоритними стравами півдня здивують Херсонщина, Миколаївщина, Кривий Ріг та Одеса, а народні дегустатори виберуть кращого кулінарного шефа.

Фестиваль крафтового пива «Кварта» – це свято південного колориту, козацького духу, а перш за все – холодного, звареного з любов’ю і за козацьким звичаєм пива. Безліч броварень представлять авторські зразки десятків сортів хмільного ячмінного напою з різних куточків України.

Також відбудеться представлення байкерів, презентація аукціонного пленеру українських художників «Кам’янська Січ». Зібрані кошти надійдуть до благодійного фонду «Відродження Кам’янської Січі».

Протягом дня відбудуться тематичні екскурсії, вітрильна регата, козацькі презентації.

1 травня, вівторок

10:00 – молебень пам’яті кошового отамана Костя Гордієнка з нагоди 309-ї річниці заснування Кам’янської Січі (біля хреста на могилі отамана);

10:00 -11: 00 – на центральному майданчику біля прапора, на банерній сцені – урочисте відкриття змагань фізкультурно-патріотичного фестивалю школярів України «Козацький гарт – 2018», пройдуть показові виступи козаків. Це своєрідна ланка виховання в системі національного бойового мистецтва, яку представить українська федерація «Спас». Інструктори та представники цієї федерації з Херсона і Миколаєва продемонструють свої вміння.

11:00 -16: 00 – змагання (спортивний майданчик).

11:00 – урочисте відкриття туристичного сезону на Херсонщині (сцена з екраном при в’їзді);

11:30 -15: 00 – презентація «Херсонщина туристична – шлях до вражень!»:Трансляція мультимедійного контенту (проморолики/фотопрезентації), рекламні релізи туристичних можливостей районів та міст області.

13:00 -15: 00 Антон Лисенко, керівник клубу корисного відпочинку «GreenTerra» в кам’яному ангарі для попередньо зареєстрованих представників органів місцевого самоврядування, об’єднаних територіальних громад, підприємців-початківців розповість про формування, просування і продажу місцевого туристичного продукту.

У цей час на сцені виступатимуть музичні групи, хореографічні, пісенні колективи.

16:30 -17: 00 – нагородження переможців змагань «Козацький гарт», урочисте закриття змагань (сцена з екраном при в’їзді).

Протягом дня:

11:30 -14: 00 – екскурсія «Спадщина – нащадкам» по території Кам’янської Січі (формування груп до 30 осіб за попереднім записом на місці з інтервалом в одну годину).

10:00 -16: 00 – продовжаться фестивалі вуличної їжі і пива «Кварта»; а також – польоти на повітряній кулі; катання на човнах; показові запуски повітряних зміїв; змагання зі спортивної рибної ловлі; продовжить роботу виставка картин українських художників.

З Херсона проїзд на автобусах до місця заходу буде безкоштовним. Виїзд від площі Свободи 30 квітня і 1 травня з 7:00 до 8:00 години.

Жителі Нової Каховки зможуть відправитися на свято автобусами: від Палацу культури, від зупинки «Кінотеатр «Юність», від зупинки «Кораблик» (пр. Перемоги) о 10:00 30 квітня і 1 травня. Вартість проїзду до с. Республіканець – 30 грн.

novakahovka.city

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН