Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Керівника Херсонського Держгеокадастру відсторонено від обов’язків

Начальник ГУ Держгеокадастр у Херсонській області Ігор Шапран не обіймає цю посаду. Це стало відомо на засіданні Антирейдерського штабу у Херсонській області, який прошов 2.11.2017 в стінах облдержадміністрації.

Як відомо, тиждень тому прем’єр-міністр Володимир Гройсман на засіданні Ради регіонального розвитку звільнив в. о. Держгеокадастру України Олега Цвяха за зловживання. Схоже, дійшла черга і до регіональних керівників.

«Земельні» скандали на Херсонщині теж мають місце. Набула широкого розголосу інформація про те, що на сайті Головного управління Дерземгеокадастру виставлені на продаж 20 ділянок, які включені до території Національного природного парку «Кам’янська Січ».

За розпорядженням голови ОДА Андрія Гордєєва, робоча група працює над створенням об’єкту природно-заповідного фонду. Планується, що Національний природний парк об’єднає землі Качкарівської, Милівської, Новокаїрської, Червономаяцької та Новорайської сільських рад. Всього 12 тисяч гектарів. Але 608 гектарів з них виставлені на торги.

Депутат обласної ради Ігор Йосипенко у своєму листі до голови обласної ради Владислава Мангера вимагає призупинити передачу державних земель у приватну власність. Для цього зазначені 20 ділянок треба виключити з переліку земель на продаж на сайті Держгеокадастру.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН