Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На фестиваль “Кварта”на Кам’янській Січі приїдуть гості з багатьох куточків України

 30 квітня – 1 травня поблизу с. Республіканець Бериславського району на території однієї археологічної пам’ятки – Кам’янської Січі, відбудеться Кварта-фестиваль.

Протягом останніх років урочисті заходи на травневі свята відкривають туристичний сезон на Херсонщині.

У перший день фестивалю учасники стануть свідками Всеукраїнського чемпіонату сухопутних військ з кросфіту. Обіцяють організатори і незабутнє видовище – у небо піднімуться три гелікоптери та два винищувачі.

«До нас звернулись військові і запропонували провести на Кам’янській Січі відкриті змагання сухопутних військ України з багатоборства. Також у перший день фестивалю відбудеться авіашоу за участі десантників-парашутистів. Всього близько 100 військовиків візьмуть участь у першому дні фестивалю», – розповів організатор заходу, депутат Херсонської обласної ради Ігор Йосипенко.

Традиційно на території Січі діятимуть кілька локацій – козаки та кінний клуб із Запоріжжя проведуть показові виступи, у підвалах маєтку Агаркових будуть відкриті виставки художників з різних областей України, відбудуться тематичні екскурсії, змагання для дітей «Козацький гарт».

Зрозуміло, будуть пригощання на фестивалі «Вуличної іжі» та смачне крафтове пиво.

Очікують і на гостей з різних регіонів. Торік на кварта-фестиваль приїздили кілька трудових колективів із Кривого Рогу. Цьогоріч вже заявили про участь жителі Одеси, Миколаєва, Дніпра, Енергодара, Нікополя, Запоріжжя, і знову ж таки – Кривого Рогу.

Для того, щоб взяти участь у фестивалі, слід попередньо зареєструватися.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН