Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні понад половина призовників не з’являються до військкомату

У Херсоні понад половина призовників, які підлягають призову на строкову військову службу, не з’являються за повісткою до військкомату.

Про це поінформував на брифінгу “Актуальні питання організації і проведення призову на строкову військову службу, переваги проходження військової служби за контрактом та заходи, які вживаються для підвищення привабливості військової служби, а також умови вступу та навчання у вищих військових навчальних закладах” військовий комісар Херсонського міського об’єднаного військового комісаріату Олександр Зіньковський.

“На даний час підлягають призову (на строкову військову службу – ред.) десь 4 тис. осіб (на території Херсона – ред.)… В неявці знаходяться понад 2,5 тис. осіб”, – розповів Зіньковський.

За його словами, щодо 200 призовників із вказаних 4 тис. осіб прийнято рішення про відстрочку від призову.

Що ж стосується безпосередньо весняного 2018 року призову на строкову військову службу, то, як зазначив міський військовий комісар, із 100 херсонців, які за планом підлягають відправці до Збройних Сил під час цього призову, на даний момент вже призначені в команди (для відправки в ЗСУ) 24 особи. “По решті проводиться вивчення морально-ділових якостей, вивчення стану здоров’я, і продовжується оповіщення (призовників – ред)”, – повідомив Зіньковський.

Як наголосив міський військовий комісар, розшуком тих, хто ухиляється від призову, наразі займається поліція. “Після Пасхи розпочнуть наші районні відділи Національної поліції доставляти (херсонців, які ухиляються від призову – ред.) до військового комісаріату”, – заявив він.

Джерело: Укрінформ
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН