Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В Англії замовили спеціальну лампадку для доставки Благодатного вогню на Херсонщину

У Велику суботу тисячі людей прибувають до Храму Воскресіння Господнього в Єрусалимі в очікуванні дива – сходження Благодатного вогню. За віруваннями, якщо вогонь сходить з небес, то ще на рік Господь даруватиме милість всім живим.

Цього року Благодатний вогонь зійшов о 14 годині 08 хвилині після першої хресної ходи по молитвах Єрусалимського патріарха. Часточку священного вогню доставила делегація Української православної церкви до столиці, а звідти – до всіх парафій.

Традиція доставляти Благодатний вогонь у день його сходження до храмів Херсонщини започаткована чотири роки тому. 2014-го тоді народний депутат Андрій Гордєєв разом з миколаївським колегою Олександром Жолобецьким доставляли Єрусалимський вогонь автомобілями зі столиці.

«Вогонь згасав, ми повертались до Києва, щоб знову запалити лампаду і доставити до обласних центрів. Але вже другий рік поспіль маємо можливість доставляти Благодатний вогонь на Херсонщину літаком безпосередньо напередодні Великодня, у Пасхальну ніч», – сказав на урочистій зустрічі Благодатного вогню у Херсонському аеропорту голова облдержадміністрації Андрій Гордєєв.

На літак з Ізраїлю у Велику суботу вже очікували представники різних областей України.

«Владика Михаїл прибув з Єрусалиму. На нього вже чекали дуже багато людей із лампадками, це вже не вперше, тому все відбулось дуже швидко. Владика роздав часточку Божого вогню. Відчуття захоплююче – причетність до великої надзвичайної події, це для мене велика радість і велика честь», – розповів настоятель храму Віри, Надії, Любові та матері їхньої Софії, протоієрей Ігор Семеніхін.

Торік почесна місія доставити вогонь зі Святої Землі, як і цього року, була надана депутату обласної ради, голові ради підприємців Юрію Рожкову.

«Для доставки Благодатного вогню ми замовили спеціальні лампади з Англії. В них можна безпечно вогонь перевозити в літаку. Ще в Києві ми ділились часткою святого вогню з тими, хто звертався до нас. Поки летіли до Херсона, всю делегацію переповняли почуття доторку до дива Божого», – поділився Юрій Рожков.

Пасхальної ночі Благодатний вогонь був доставлений до храмів Херсонської єпархії та Криму.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН