Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині експорт 728 тонн макухи «відкладається»

В ході розслідування кримінального провадження за ст. 205 Кримінального кодексу України за матеріалами працівників оперативного управління Головного управління ДФС у Херсонській області в рамках операції «Рубіж-2018» встановлено факт придбання групою осіб, без мети здійснення фінансово-господарської діяльності, низки суб’єктів господарювання які сприяли ухиленню від сплати податків підприємствам реального сектору економіки.

У подальшому, аби ухилитися від сплати податків, винахідливі ділки використали реквізити одного з таких підприємств для оформлення супроводжуючих документів на експорт необлікованої сільськогосподарської продукції.

А між тим, підприємство-фігурант справи не відобразило в Єдиному реєстрі податкових накладних документи щодо придбання заявленої до експорту продукції, не подавало податкової звітності, не мало відповідних виробничих потужностей, в тому числі й рухомого та нерухомого майна. Більше того, на вказаному підприємстві працював лише один співробітник, який одноособово був засновником, директором та головним бухгалтером.

За результатами вжитих заходів слідчими та оперативними працівниками вилучено 728 тонн макухи соняшникової, орієнтовна вартість якої сягає понад 4,7 млн. гривень, та документи, які свідчать про транспортування цього вантажу від імені компанії – фігуранта для подальшого експорту за межі митної території України. Наразі Херсонським міським судом винесено ухвалу про накладення арешту на вилучене майно. Досудове розслідування триває.

Прес-служба Головного управління ДФС у Херсонській області

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН