Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Планується до друку нова збірка «Казок Херсонщини»

В обласній бібліотеці для дітей імені Дніпрової Чайки відбувся фінал двох конкурсів літературної творчості дітей та молоді. За умовами конкурсу „Як європейці Херсонщину будували”, який тривав з 20 жовтня минулого року, потрібно було написати казку, засновану на реальних історичних подіях та постатях.

На розгляд журі були представлені 50 творчих робіт. Журі відзначило 10 робіт, автори яких нагороджені призами і дипломами.

Ініціатор – благодійний фонд «Майбутнє Херсонщини» – за сприяння управління молоді Херсонської міськради видасть третю збірку «Казок Херсонщини», тепер вже про європейську історію краю, а також продовжить роботу в освітньо-краєзнавчому напрямку.

Почесним гостем на урочистому фіналі двох конкурсів літературної творчості став підприємець, депутат Херсонської обласної ради Юрій Рожков, який впродовж багатьох років є меценатом бібліотеки і багатьох заходів.

Мені завжди приємно відвідувати найкращу бібліотеку для дітей не лише області, а й всієї України. Важко уявити ту кількість проектів, які реалізують її працівники з однією метою – зацікавити дітей, провести сучасний захід, який навчить чомусь новому. Для мене це дуже важливо, тому я, як підприємець, роблю і робитиму все, щоб допомогти бібліотеці, дітям, батькам”, – запевнив депутат Херсонської обласної ради Юрій Рожков.

П’ятий відкритий літературний конкурс „ФантФест” виявляв талановитих дітей і молодих людей, які пробують себе у жанрах фантастики й фентезі. У «ФантФесті» взяли участь автори-початківці з кількох районів області, Херсона, Харкова, Києва, Кропивницького, Дніпра, Тернополя і Волині. Згодом буде видана збірка вибраних творів переможців конкурсу у жанрі фантастики та фентезі.

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН