Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На якій стадії реалізація проекту «Н2О Нова Каховка»

Під час чергової 45-ї сесії  Новокаховської міськради  секретар Олександр Лук’яненко  поінформував усіх присутніх щодо стану   реалізації проекту  будівництва Центру олімпійських видів спорту «Н2О Нова Каховка».  Зокрема, він зазначив, що  завдяки  низці ухвалених рішень  активною частиною депкорпусу  вже сьогодні можна говорити про маленькі, але впевнені і дуже важливі кроки на шляху до втілення проекту у життя, пише НК Онлайн.

– Найперше: міська рада отримала робочий  комплект проектно-кошторисної документації, з якою вже починають працювати стосовно її прив’язки до виділеної земельної ділянки. На сьогодні вирішене питання щодо отримання технічних умов на електро-, газо-, водо забезпечення і водовідведення, радіо і телефонний зв’язок, інтернет, які, передамо незабаром  проектній організації разом з містобудівними  умовами  до Києва, щоб інтегрувати їх у сам проект, – розповів Олександр Володимирович. –  Від обласної ради ми отримали 500 тис. грн.  Усі депутати підтримали це рішення, оскільки, як було зазначено, таких проектів на Херсонщині майже немає.  Варто зазначити, що ці кошти вдалося отримати ще й тому, що ми вже самостійно віднайшли джерела фінансування, налагодили зв’язки зі спонсорами. На відміну від інших районів і громад, які, зазвичай,  лише говорять: дайте, бо нам потрібно. Всі депутати облради запевнили, що готові допомагати нам і надалі.

Завершені геологічні дослідження земельної ділянки, відведеної для майбутнього будівництва. Вона якнайкраще відповідає тому проекту, який заплановано реалізувати. Досягнуто домовленостей на отримання, коли розпочнеться будівництво, можливостей робочого електрозабезпечення з приватними компаніями, які знаходяться неподалік.

Вже найближчим часом, через тиждень-два, проектанти   нададуть нам візуальну картинку того, що ми плануємо побудувати. І потім, звісно, це винесуть і на архітектурну раду, і на обговорення з громадськістю, запросимо в черговий раз всіх зацікавлених осіб, в тому числі, спортивну громаду, тренерів. Ми вже проводили подібні зустрічі   кілька разів, отримали побажання, які не лунали  просто так, а враховуються. Запросимо усіх небайдужих людей, які готові надати свої пропозиції і конструктивні поради, а не критикувати. Хоча здорова критика – це, як відомо, теж корисно. Думаю, що до кінця травня – початку червня матимемо реальний, готовий проект будівництва нашого майбутнього Центру олімпійських видів спорту «Н2О Нова Каховка». Його ми презентуватимемо на  цьогорічному форумі «Таврійські горизонти», а також готуватимемо цей проект на розгляд Державного фонду регіонального розвитку разом з ХОДА та облрадою.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН