Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині селян лишають можливості випасати худобу

Про це на Фейсбуці повідомляє Ігор Йосипенко, депутат Херсонської обласної ради і агропідприємець:

 – Все частіше з такою проблемою звертаються сільські громади… Один із прикладів – Новомиколаївська сільська рада Скадовскького р-ну, яка вже два роки не може отримати дозвіл на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок для створення громадських пасовищ.

Це питання було порушено ще у лютому 2016 року. Громада Новомиколаївська сільської ради неодноразово направляла клопотання щодо надання дозволу на розроблення проекту землеустрою. Відповіді управління Держгеокадастру були у формі листів з поточними рекомендаціями, але ніяк не наказ про задоволення або відмову клопотань.

Законом передбачено право сільської ради, як органу місцевого самоврядування, на створення громадських пасовищ, проте болюче питання не вирішується вже два роки… Детально вивчивши цю проблему та зважаючи на відсутність причин відмови у наданні дозволу на розроблення проекту землеустрою, комісія обласної ради з питань земельних відносин та екології прийняла рішення – надати Держгеокадастру строк в 1 місяць для вирішення цього питання.

Я вважаю, що це питання є вкрай важливим, адже селяни мають законне право на земельну ділянку для пасовищ. З такими темпами розпродажу Держгеокадастром колишніх пасовищ – скоро не буде де випасати худобу. Тому мною було запропоновано створити робочу групу, залучити фахівців, науковців та розробити методичні рекомендації по створенню громадських пасовищ. Адже чіткий алгоритм створення пасовищ допоможе оперативно вирішити питання випасу худоби та захистить права селян. Ми маємо консолідувати зусилля щоб допомогти громадянам!

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН