Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На сесії Херсонської обласної ради депутати прийняли звернення до Президента України щодо невизнання виборів у Криму цієї неділі

Про це на Фейсбуці повідомляє Андрій Гордєєв, голова Херсонської облдержадміністрації:

 –  Херсонщина в черговий раз підтвердила курс на цілісність держави і засуджує вибори окупаційної влади в Криму.

16 березня на ХVІІ сесії обласної ради було ухвалено звернення депутатів Херсонської обласної ради VІІ скликання до Президента України, Верховної Ради України і Кабінету Міністрів щодо невизнання проведення 18 березня 2018 року виборів Президента Російської Федерації на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим і міста Севастополя.
За прийняття документу проголосувало 46 депутатів з 56-ти.

У зверненні йдеться про те, що «намір незаконно провести вибори Президента Російської Федерації на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим і міста Севастополь 18 березня 2018 року є порушенням Конституції України та законодавства України, основних принципів і норм міжнародного права, Статуту ООН, Гельсінського Заключного акту, Будапештського меморандуму 1994 року, Резолюції Генеральної Асамблеї ООН про територіальну цілісність України № 68/262, ухваленої 27 березня 2014 року на 68-й сесії Генеральної Асамблеї ООН та інших міжнародно-правових актів».

Депутати не визнають проведення виборів Президента Російської Федерації на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим і міста Севастополя: «Згідно зі статтею 134 Конституції України Автономна Республіка Крим є невід’ємною складовою частиною України. Відповідно до Статуту ООН та основних принципів міжнародного права, держави зобов’язані поважати суверенну рівність держав, утримання від застосування сили в міжнародних відносинах, територіальної цілісності, недоторканості державних кордонів, невтручання у внутрішні справи держав».

Закликаю жителів Криму не брати участь у виборах 18 березня. Україна – незалежна цілісна держава. Ніхто не має права посягати на її територію, а більше того – встановлювати там свою владу.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН