Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні брати Капранови презентували дві нові книги

Протягом двох днів українські письменники, музиканти й видавці перебувають у Херсоні. Зустрічаються зі студентами, школярами, поціновувачами творчості.

Під час відкритої зустрічі в обласній бібліотеці для юнацтва ім. Бориса Лавреньова брати Капранови представили дві нові книги – історичний роман «Забудь-річка» та журналістське дослідження «Майдан. Таємні файли». У вересні минулого року вийшла друком книга про події на Майдані. В ній – 21 файл. Це 21 інтерв’ю свідків й учасників Революції Гідності.

«Це журналістське розслідування подій на Майдані, що там було насправді. Інтерв’ю з найважливішими свідками, які бачили, чули, самі вирішували. Несподівані відповіді на питання, які мучать всю країну. Ми привезли «Майдан. Таємні файли» до Херсона і сподіваємось, що вона читачам до смаку прийдеться», – розповів Дмитро Капранов.

Візит братів-письменників до Херсона був запланований на квітень, але вони дуже раді, що приїхали, віддали борг, говорять Капранови. Самі з Очакова, тому Херсон – не порожній звук, і йому відведений цілий розділ у книзі.

«Насправді революція перемогла не в Києві, вона перемогла в регіонах. А Херсон – ключовий, бо саме в Херсоні зламав шию проект «Русской весны», зламала зуби Новоросія і все таке інше. Тому дослідження Херсонського Майдану – це один з розділів «Таємних файлів», – сказав Віталій Капранов.

Презентація книг відбувається в рамках проекту «Популяризація україномовної книги».

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН