Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонські поети вшанували пам’ять Небесної Сотні літературним читанням

Історія будь-якого народу містить періоди, дати, які є вирішальними і доленосними в його житті. Ми повинні пам’ятати героїчні сторінки, коли проливали кров патріоти. Адже хто не знає минулого, той не вартий майбутнього. Небесна Сотня своїм життям викупила свободу для мільйонів українців і дала шанс збудувати нову демократичну правову державу.

Такими словами український поет, голова Херсонської обласної організації НСПУ Василь Загороднюк відкрив літературні читання «Вітер Майдану», присвячений вшанування героїв Небесної сотні, які відбулися у літературному відділі Херсонського обласного краєзнавчого музею одразу після молебні за мир в Україні та панахиди за загиблими у ході Революції Гідності на Алеї Героїв Незалежної України.

Літературні читання розпочались зі вшанування пам’яті борців за волю України хвилиною мовчання. Учасники читань – херсонські поети –  декламували вірші про Героїв Майдану, захисників рідної землі на Сході, про рідну Україну.

Згадуючи подвиг учасників Революції гідності та увічнюючи пам’ять героїв Небесної Сотні присутні, один за одним, читали свої твори. Вони різні, але в кожному йшлося про те, що тільки в єдності можна досягти величної мети – побудови економічно й духовно багатої, вільної й демократичної України, якою пишатимуться наші нащадки.

Кожний виступаючий висловлював переконання, що Героїчна сотня, зробивши перший крок, журавлиним ключем полинула у вирій вічності та стала нашими Ангелами-Охоронцями на небі.

Значення тих подій чотирирічної давнини неможливо переоцінити, адже протягом листопада 2013 – лютого 2014 років відбулось найважливіше для української нації – пробудження свідомості суспільства, а жертовність Небесної Сотні спонукала українців об’єднатися, вона стала прикладом відданості та героїзму для перших захисників українських кордонів від російської агресії.

Прес-служба ХОДА

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН