Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщину насувається нова епідемія грипу і ГРВІ

Темпи поширення цієї хвороби помітно прискорилися. Якщо до нього кількість хворих зростала на 3% за тиждень, то тепер – понад 10%.

Постраждали, в першу чергу, учнівські колективи, де інфекція швидко поширюється. За ту ж тиждень, і тільки в Херсоні, кількість хворих дітей у віці від 5 до 14 років підскочив з 587 до 774 осіб, каже начальник епідеміологічного відділу держустанови «Лабораторний центр Херсонської області» Наталія Єремєєва, повідомляє Херсон.cіty з посиланням на Новий день.

Серед дітвори вистачає і тих, кого довелося госпіталізувати з ускладненнями. Так, заступник головного лікаря клінічної лікарні імені Тропіних Олег Додулев поінформував, що в дитячому відділенні стаціонару з 40 ліжок заповнені вже 34. І з цих 34 шість юних пацієнтів – з пневмонією.

Незважаючи на підйом захворюваності на гострі респіраторно-вірусні інфекції, ні в одному навчальному закладі області карантин поки не оголошувався, оскільки число відсутніх учнів не досягло половини від їх загальної кількості. Хоча навряд чи варто сидіти склавши руки і чекати, коли це станеться. Адже директори шкіл мають право закривати окремі класи, де перестали ходити на заняття половина хлопців і більш. Причому гімназія та ліцей в обласному центрі таким правом вже скористалися. Так, може, і колегам варто наслідувати їхній приклад, а не створювати умови для поширення зарази?

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН