Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні відбувся прем’єрний показ документального фільму «МІФ»

Документальна історія життя соліста Паризької національної опери Василя Сліпака, який залишив велику сцену і пішов добровольцем на схід України. Історія львів’янина, що мав унікальний голос і 19 років прожив у Франції. Він взяв активну участь у Революції Гідності, з початком війни на сході України Василь Сліпак став до лав добровольців і під час виконання бойового завдання загинув від кулі снайпера.

Стрічка заснована на архівних матеріалах, зібраних режисерами фільму, які чергуються з історією хлопчика з унікальним голосом Джельсоміно за оповіданням Джанні Родарі. Документальний фільм «МІФ» представив у Херсоні режисер фільму.

«Відразу ж згадався волонтерський проект – виставка світлин «Якби не війна…». Творчі люди – професіонали своєї справи, яким би видом візуального мистецтва не займались, доносять до глядачів думку: війна – це трагедія всього народу. З Україною в серці патріоти йдуть відстоювати мир і незалежність нашої держави. Фільм «МІФ » – якраз про такого яскравого представника нашого народу і його приклад надихатиме підростаюче покоління», – поділилась враженнями від перегляду секретар Херсонської міської ради Олена Урсуленко.

З 8 лютого документальний фільм «МІФ» про Василя Сліпака буде представлений у всеукраїнському прокаті.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН