Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Сотні людей з усього світу долучились до створення кінострічки «Міф», – режисер фільму в Херсоні

Вчора херсонцям продемонстрували допрем’єрний показ документального фільму «Міф» про неймовірну історію життя Василя Cліпака — відомого на весь світ оперного співака, який загинув у зоні AТО від кулі снайпера.

Перед початком показу стрічки в залі панувала жвава атмосфера. Глядачі та представники ЗМІ спілкувалися один з одним та з автором фільму, повідомляє ХЕРCОН.сity.

«До створення цього фільму долучилися сотні людей. Це і ті, хто надавав нам своє домашнє відео. І ті, хто радили, підказували, допомагали організаційно, і, звичайно, ті доброчинці з усього світу, які фінансували цей фільм», – розповів автор сценарію, продюсер і режисер фільму Леонід Кантер.

За його словами, над стрічкою працювали 17 місяців. Матеріал для фільму збирали буквально “по крихтах” з усього світу. Через соціальні мережі автори звернулись до людей з проханням поділитись відео та фото спогадами про Василя Cліпака.

«Це був чи не найскладніший фільм, який мені траплялось до цього робити. Проблем було дуже багато. І спочатку матеріалу було зовсім мало, потім його стало трошки більше, а потім його стало стільки, що ми ледь не потонули під тим матеріалом» – зазначив Леонід Кантер.

Під час роботи над стрічкою виникали і фінансові труднощі. Півроку команда Леоніда Кантера працювала за власні кошти. Потім через платформу “Cпільнокошт” гроші на фільм про Cліпака почали надсилати небайдужі люди з усього світу. Загалом, на стрічку витратили близько півтора мільйона гривень, йдеться на сайті ХОДA.

Леонід розповів, що у стрічці поєднали два жанри: кіно та концерт. У доробку переплітаються дві сюжетні лінії. Перша – оповідання Джанні Родарі «Джельсоміно в країні брехунів» – про хлопчика, що мав унікальний голос та боровся з його допомогою із негідниками. Друга – історія про Василя, який віддав свій голос і життя у боротьбі за Батьківщину.

Фільм знято на оголеному нерві. Від початку і до кінця він тримає глядачів у напруженні, відкриваючи Cліпака таким, яким його знали лише дуже близькі люди. Знали, любили і цінували.

Глядачів у Херсоні на допрем’єрний показ фільму набралася повна зала, сиділи навіть у проходах. Байдужим стрічка не залишила нікого – плакали та аплодували всі.

“Міф” – новий фільм авторів стрічки “Добровольці Божої Чоти”, Леоніда Кантера та Івана Яснія, вийде на екрани українських кінотеатрів у лютому 2018 року.

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН