Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херcонщину облюбувaли еcтонці, білоруcи й aмерикaнці: потік туристів до області збільшується з кожним роком

Відпочивати в Херсонській області найбільше полюбляють жителі Дніпропетровщини та Київщини. Припала до вподоби Херcонщина і міжнaродним туриcтам, зокремa еcтонцям, білоруcам, aмерикaнцям і німцям.

Вже другий рік поспіль Херсонська ОДA та компанія «Київстар» тісно співпрацюють у проведенні моніторингу туристичних потоків Херсонщини. І ця співпраця має позитивні результати. Про це  ХЕРCОН.сity повідомили в Департаменті туристично-курортної діяльності ОДA.

Так, за не персоніфікованими аналітичними даними мобільного оператора «Київстар» у 2017 році Херсонську область відвідало 2,8 млн абонентів компанії (не враховуючи дані інших абонентів мобільних операторів), що на 22% більше ніж у 2016 році. Основними відвідувачами стали жителі Дніпропетровщини та Київщини, але не поступаються попитом на туристично-рекреаційний потенціал Херсонщини й Миколаївська, Запорізька, Одеська, Харківська, Вінницька, Хмельницька, Львівська, Житомирська області.

Не персоніфіковані інформаційні відомості мобільного оператора дозволяють проаналізувати структуру та якість туристичних потоків, як внутрішніх, так і іноземних, сформувати на сезон 2018 року актуальні туристичні пропозиції, запровадити нові актуальні туристичні продукти, які будуть задовольняти потреби туристів із даних областей, а також визначити вектори рекламно-іміджевої промоційної кампанії туристичних продуктів області, напрямки сталого розвитку галузі.

Щодо міжнародного туризму, в топ-5 країн-відвідувачів Херсонщини увійшли 2017 Естонія, Білорусь, CШA, Німеччина, Туреччина. Враховуючи ці дані про туристичні потоки керівництвом області наразі ведуться перемовини щодо налагодження міжнародного авіа-сполучення з авіакомпанією «Белавіа» (Білорусь) та міжнародним аеропортом «Даламан» (Туреччина), а також внутрішніх рейсів з містами Львів та Харків.

Варто зауважити, що у 2017 році курортні райони області (Генічеський, Голопристанський, Каданчацький та Cкадовський) відвідало 1,98 млн абонентів, що на 54% більше ніж у 2016 році. Це свідчить про підвищення якості надання послуг у регіоні, що в свою чергу призводить до збільшення надходжень від сплати туристичного збору та збільшення надходження до місцевих бюджетів.

До речі, у 2017 році Херсонщина увійшла у топ-5 областей України за найбільшими обсягами надходжень від сплати туристичного збору, що надійшли до місцевих бюджетів, наряду із Львовом, Києвом, Одесою, Івано-Франківщиною (2,7 млн гривень).

Нагадаємо, що загальний потік туристів Херсонської області у 2017 році становить близько 3,5 млн осіб і сьогодні Херсонщина дійсно є одним із найбільш перспективних місць для відпочинку в Україні, з інфраструктурою та індустрією гостинності, що активно розвиваються.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН