Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Начальник фіскальної служби Херсонської області розповів про боротьбу з внутрішньою корупцією

У фіскальній службі Херсонщини активно боролися із корупцією у своїх лавах. Винним виносили догани або навіть порушували кримінальні провадження.

«До 24 осіб застосовані заходи дисциплінарного впливу. 4 особи звільнено з органів державної фіскальної служби. Винесено 21 офіційне застереження. На жаль, результати не завжди втішні, бо було і 12 кримінальних проваджень, які зараз знаходяться у стадії розслідування», – повідомив начальник ГУ ДФС у Херсонській області Ігор Клим.

Нових співробітників перевіряють не менше. Цього року 450 осіб виявили бажання працювати у підрозділах фіскальної служби. Дев’ятьом було відмовлено. Позитивно начальник відомства оцінює і результати роботи податкової міліції. Її співробітники боролися з виробництвом і реалізацією контрафактної продукції, незаконним обігом підакцизних товарів. Всі підробки вилучали, а на ділків відкривали кримінальні провадження.

«Це були і паливно-мастильні матеріали (понад 400 тонн), це і 12 600 декалітрів алкогольних виробів, 1 415 декалітрів спирту, майже 310 тисяч пачок цигарок, це – сировина тютюну, і транспортні засоби. На всі ці вилучені товарно-матеріальні цінності накладено арешт. Це десятки мільйонів гривень», – розповів Ігор Клим.

Аби менше спілкуватися с платниками податків фіскальна служба поступово переходить на електронний документообіг. Це і прояви корупції виключить та і здавати звітність буде легше. Зараз на паперових носіях звітують лише 15% підприємців і ця кількість поступово зменшується.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН