Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Представники НАБУ зустрілись з громадськістю Херсона

Херсонських громадських діячів та журналістів не надто зацікавила діяльність Національного антикорупційного бюро. На зустрічі було критично мало громадських організацій і ЗМІ. Хоча детектив та прес-секретар НАБУ розповіли про те, як громадськість може протистояти корупції, брати участь у виборі керівника територіального відділення, впливати на розгляд справ у регіоні.

Як з’ясувалось у ході зустрічі, громадські діячі не досить добре знають, чим саме займається НАБУ та його регіональні представники. Потрібна просвітницька кампанія для активізації суспільства. Працівники антикорупційного бюро по суті є детективами, які розслідують корупційні справи, працюють у рамках закону і мають надію зламати існуючу систему. Багато справ корупціонерів «залягли» в судах, тому створення Антикорупційного суду підтримують.

Громадські активісти можуть долучитись до участі в діяльності НАБУ через координаційну раду, розповіли у Херсоні. Якщо в статуті громадської організації одним із завдань є антикорупційна діяльність, то 3 представника можуть входити до коордради впродовж одного року. Після закінчення повноважень члени ради переобираються шляхом відкритого голосування в Інтернеті, і склад публікується на офіційному сайті НАБУ. Обрані представники працюють у конкурсних комісіях з підбору кадрів на керівників територіальних відділень. У відкритих джерелах вивчають інформацію про кандидата, доброчесність якого не повинна викликати жодних сумнівів.

Під пильним оком громадськості зараз перебувають претенденти на посаду керівника теруправління в Одеській області. Він же буде куратором антикорупційної діяльності в Херсонській області. Конкурс ще триває, а по його закінченні херсонські корупціонері також потраплять у зону уваги НАБУ.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН