Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Підприємців Херсонщини, які не видають фіскальний чек, податківці суворо штрафуватимуть

Вже більше півроку в Україні діє закон, за яким техніку із гарантійним талоном мають продавати лише із фіскальним чеком. З 8 травня 2017 року набула чинності постанова Кабміну, яка визначила перелік з понад 300 найменувань товарів, на які поширюється ця вимога. Зокрема, йдеться про велику побутову техніку з гарантійним талоном – холодильники, плити, кондиціонери, пральні машини, пилососи, бойлери, принтери, сканери, ноутбуки, телефони, телевізори тощо.

Але не всі підприємці виконують норми закону, і тому за несумлінних бізнесменів Херсонщини взялася фіскальна служба області. У фіскальній службі говорять, що вже перевіряють таких торговців і штрафують за порушення касової дисципліни. Один такий підприємець вже отримав фінансових санкцій на 200 тисяч гривень. Зараз під прицілом податківців ще один такий бізнесмен.

«За невидачу чека штраф – одна гривня. Але ми плануємо вийти ще раз до цього платника податків протягом наступного тижня і, якщо він за цей тиждень не поставить касову техніку, то вживатимемо штрафні санкції у розмірі 100% вартості всієї продукції», – розповів заступник начальника відділу фактичних перевірок, контролю за готівковими операціями управління аудиту ГУ ДФС у Херсонській області Роман Мальований.

Якщо у магазині замінити товар чи повернути кошти відмовилися, тоді можна звернутися до Держпродспоживслужби України. Без фіскального чеку шанси на відшкодування є мінімальними. Усі продавці зобов’язані його видавати, а якщо вони цього не роблять, значить у торговця, можливо, є проблеми із походженням товару. Саме фіскальний чек є тим документом, що містить усі дані про товар та продавця. І тільки він захистить права споживача у випадку, якщо будуть якісь проблеми.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН