Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Пацієнтів Херсонського центру реабілітації дітей з онкологічними захворюваннями привітали з новорічними святами

Реабілітаційний центр для онкохворих дітей – єдиний в Україні, діє на базі міської клінічної лікарні ім. О. Лучанського. За рік курс реабілітації проходять до 60 дітей за індивідуальною програмою.

Розуміючи важливість такого закладу для дітей, яким випали випробування, небайдужі херсонці постійно допомагають центру. Серед них благодійний фонд “Софія”, завдяки якому за підтримки підприємців Херсона вдалось і оновити вікна, облаштувати яскраві меблі, оновити фізіотерапевтичний кабінет. Цього року на зимові свята його представники не могли залишити дітей без подарунків.

«Кілька років тому ми вирішили постійно допомагати центру реабілітації. Це – унікальний заклад. Дитина після хіміотерапевтичного лікування не кинута, її потрібно далі «вести» у плані лікування, психологічної підтримки, бо дитина пережила психологічну травму», – впевнений протоієрей, настоятель храму Святої Трійці Євген Сидоренко.

З міського бюджету виділяються кошти на харчування. Меню збалансоване, якраз для дітей, які отримали агресивне лікування, від якого страждають всі системи організму. У Центрі приймають педіатр-реабілітолог, невролог та психолог. Впродовж 8-ми років діти, що пройшли курс хіміотерапії, оздоровлюються на базі відділення відновного лікування дитячої поліклініки лікарні ім. О. Лучанського.

У передріздвяні дні маленькі пацієнти, лікарі, медичний персонал реабілітаційного центру приймають вітання і дарунки.

«Свято, сповнене глибокої віри і любові до життя. Це бачиш в очах кожної дитини. Бо вони пройшли через велике випробування, отримавши перемогу. Поряд з вами не просто висококваліфіковані фахівці, а люди з чистим серцем готові прийти родині на допомогу в будь-яку хвилину доби. Сьогодні у Центрі комфортні умови для перебування дітлахів: тепло, затишно, я завжди відгукуюсь на прохання персоналу, бо ці діти потребують підтримки кожного з нас. Я впевнений, що лікарі роблять все можливе, щоб зберегти ваше здоров’я. Хочу побажати – триматись! А від себе передати маленьку радість – солодощі, на які завжди чекають діти у ці дні», – привітав дітей зі святами народний депутат Олександр Співаковський.

У Центрі на кожну дитину заповнюється амбулаторна карта, анкета, карта медичної реабілітації, плани психологічної реабілітації та спостереження. Сьомий рік херсонський заклад співпрацює з Українським науково-дослідним інститутом медичної реабілітації, що в Одесі.

«Коли ми проводимо новорічні свята для наших діток, то завжди несемо надію на те, що все буде добре, що здоров’я дітей покращиться. Ми робимо і будемо робити все, щоб це відбулось якомога скоріше», – сказала у виступі головний лікар міської клінічної лікарні ім. О. Лучанського Людмила Ломако.

Новорічне свято підготували для пацієнтів реабілітаційного центру шефи. А діти одягли карнавальні костюми і взяли участь у рухливих іграх, які їм пропонували ведучі.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН